Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Knapperige filet mignon met balsamicoazijn en groene koolpuree


Klaargemaakt op: 12/12/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 kg varkensfilet
– 16 vellen brickdeeg
– 2 kg kleine cantharellen
– 16 el olijfolie
– 100 gram gesmolten boter
– 8 takjes kervel
– 8 eetlepels balsamicoazijn
– 2kg aardappelen
– 6 eetlepels graanmosterd
– optioneel 400 gram gekookte, gehakte groene kool

 

Bereiding:

1. Maak de cantharellen schoon. Verwarm 8 el olijfolie in een sauteerpan en laat de cantharellen gedurende 10 minuten slinken. Kruid met peper en zout. Hou opzij.
2. Verwarm de over voor op 200°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
3. Snij de varkensfilet in medaillons.
4. Verwarm de rest van de olie in een braadpan en bak de medaillons goudbruin gedurende 2 minuten per kant. Hou het braadvocht van het vlees apart voor de afwerking.
5. Spreid de vellen brickdeeg uit op het werkblad. Snij er repen uit die even breed zijn als de medaillons. Smeer ze in met gesmolten boter.
6. Rol rond elke medaillon een reep brickdeeg en leg op een ovenplaat. Zet in de oven en bak gedurende 7 minuten.
7. Verwarm de cantharellen.
8. Deglaceer op hoog vuur het braadvocht van het vlees met de balsamicoazijn.
9. Verdeel de knapperige medaillons per twee over vier borden. Schik de cantharellen erbij en versier met kervel. Overgiet met de vleessaus met balsamicoazijn. Serveer warm.

Groene koolpuree met mosterdzaadjes
Maak een puree met groene kool of spitskool en voeg 3 el mosterdzaadjes toe.

 

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2014
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Everzwijnkoteletjes-kastanjepolenta-pompoen-koolrabi-spruiten

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Indische groene curry met balletjes van lamsgehakt en pistachenootjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |