Aantal personen: 18
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Lamskroontjes:
– 12 lamskroontjes
– boter
– peper
– zout
Kruidenkorst:
– boter
– bladpeterselie
– dragon
– bieslook
– kervel
– mosterd
– look
– paneermeel
Boschampignons:
– 1 kg boschampignons
– boter
– olijfolie
– Porto
– peper
– zout
Knolselder:
– 2 knolselders
– peper
– zout
– nootmuskaat
Kerstomaten:
– 54 kerstomaten
– olijfolie
– Balsamicoazijn
Aardappelen:
– 54 krielaardappelen
– rozemarijn
– knoflook
Bereiding:
Lamskroontjes:
Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het vlees langs beide kanten goudbruin en laat rusten. Bedek het vlees met een laag van de kruidenmengeling en laat garen in de oven op 180° (8 à 10 minuten)
Kruidenkorst:
Smelt de boter op een zacht vuur. Spoel de peterselie, dragon, bieslook en kervel en hak ze grof. Doe ze in de blender. Voeg mosterd en look toe, giet er de gesmolten boter bij, kruid met peper en zout en mix in de blender alles fijn. Strooi er paneermeel bij, mix opnieuw en laat opstijven in de koelkast.
Boschampignons:
Smelt een klont boter in de pan, doe er een scheutje olijfolie bij, bak de champignons, giet er porto over en flambeer. Doe het braadvocht van het vlees bij de paddenstoelen. Kruid met peper en zout. Laat de saus inkoken tot alle alcohol verdampt is.
Knolselder:
Schil de knolselder en snij in stukken en kook de stukken beetgaar in kokend water. Kruid daarna met peper, zout en nootmuskaat en laat ze even bakken in de oven.
Kerstomaten:
Spoel de kerstomaten, doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie, giet er een scheut balsamicoazijn bij, kruid met peper en zout en zet de schaal in de oven.
Aardappelen:
Kook de krielaardappelen mét schil in kokend water en laat afkoelen. Snij ze in vieren, doe rozemarijn en knoflook bij de aardappelen, besprenkel met olijfolie en bak ze in de oven.