Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Vol au vent


Klaargemaakt op: 10/06/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1600 gram kalfszwezerik
– 600 gram gehakt
– 16 kippenhaasjes
– 4 eieren
– 1 kg champignons
– 4 teentjes look
– 2 citroenen
– 16 blaadjes bladerdeeg
– Broodkruim
– Boter

Saus
4 dl gevogeltefond
4 sjalotten
1,5 dl witte wijn
1,5 dl room

Schuim van paddestoelen

– 300 gr gedroogde champignons
– 2 teentjes look
– tijm
– rozemarijn

Bereiding:

Blancheer de kalfszwezeriken en laat ze gedurende een nacht onder een licht gewicht koud worden. Bereid het schuim van paddestoelen. Laat de paddestoelen gedurende een tweetal minuten koken samen met wat peper en zout, de look, tijm en rozemarijn. Laat afkoelen.
Bak de bladerdeeg tussen twee bakplaten in de oven op 180°C.
Maak balletjes met het gehakt en blancheer ze. Bak de champigons met een beetje look. Bak de kalfszwezeriken in geklaarde boter. Laat de gevogeltefond inkoken samen met de sjalot, de witte wijn, de rozemarijn en de room. Werk de saus op met boter en klop op en voeg op het einde het citroensap bij. Mix dan de gekookte paddestoelen tot schuim.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2016
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Lamskroon – Daslook – Tuinbonen – Paarse wortelen – postelein puree

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Lamskroon in kruidenkorst-boschampignons-knolselder-kerstomaten-rozemarijnaardappelen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |