Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Lamskroon in kruidenkorst-boschampignons-knolselder-kerstomaten-rozemarijnaardappelen


Klaargemaakt op: 14/10/2016

Aantal personen: 18

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Lamskroontjes:
– 12    lamskroontjes
– boter
– peper
– zout

Kruidenkorst:
– boter
– bladpeterselie
– dragon
– bieslook
– kervel
– mosterd
– look
– paneermeel

Boschampignons:
– 1 kg boschampignons
– boter
– olijfolie
– Porto
– peper
– zout

Knolselder:
– 2 knolselders
– peper
– zout
– nootmuskaat

Kerstomaten:
– 54 kerstomaten
– olijfolie
– Balsamicoazijn

Aardappelen:
– 54 krielaardappelen
– rozemarijn
– knoflook

Bereiding:

Lamskroontjes:
Kruid het vlees met peper en zout. Kleur het vlees langs beide kanten goudbruin en laat rusten. Bedek het vlees met een laag van de kruidenmengeling en laat garen in de oven op 180° (8 à 10 minuten)

Kruidenkorst:
Smelt de boter op een zacht vuur. Spoel de peterselie, dragon, bieslook en kervel en hak ze grof. Doe ze in de blender. Voeg mosterd en look toe, giet er de gesmolten boter bij, kruid met peper en zout en mix in de blender alles fijn. Strooi er paneermeel bij, mix opnieuw en laat opstijven in de koelkast.

Boschampignons:
Smelt een klont boter in de pan, doe er een scheutje olijfolie bij, bak de champignons, giet er porto over en flambeer. Doe het braadvocht van het vlees bij de paddenstoelen. Kruid met peper en zout. Laat de saus inkoken tot alle alcohol verdampt is.

Knolselder:
Schil de knolselder en snij in stukken en kook de stukken beetgaar in kokend water. Kruid daarna met peper, zout en nootmuskaat en laat ze even bakken in de oven.

Kerstomaten:
Spoel de kerstomaten, doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie, giet er een scheut balsamicoazijn bij, kruid met peper en zout en zet de schaal in de oven.

Aardappelen:
Kook de krielaardappelen mét schil in kokend water en laat afkoelen. Snij ze in vieren, doe rozemarijn en knoflook bij de aardappelen, besprenkel met olijfolie en bak ze in de oven.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2016
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Vol au vent

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Wilde Gans met Cannelloni van trompet de la mort – risotto – truffel – toast enoki

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |