Aantal personen: 30
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 20 lamskroontjes
– 30 aardappelen (gelijke grootte)
– 300 gram geitenkaas 150 gram boter
– 150 Bleu d’Auvergne
– 150 gram groene kruiden (peterselie/bieslook/kervel/tijm)
– 30 tomaten
– 150 gram pesto
– 100 gram Parmezaanse kaas
– 50 gram basilicum/oregano
– 50 gram Parmezaanse kaas
– 50 gram Panko
– 50 gram pistachenoten
– 50 gram boter
Slaatje:
– 150 gram rucola
– 1 ijsbergsla
– 2 radichio rosso
– 2 bundels radijsjes
– 150 gram pijnboompitten
– 1 granaatappel
– 2 rode ajuinen
– 300 gram feta
– 1 dl olie
– 5 cl chardonnay azijn
– 2 stokbroden
– 100 gram lookboter (boter, look, peterselie, peper, zout)
– 1 liter bruine fond
– 1 dl rode porto
– 2 teentjes look
– 2 wortelen
– 2 sjalotten
– 100 gram koude boter
Bereiding:
e aardappelen in de schil gaar koken in licht gezouten water. In de lengte half doormidden snijden en opvullen met een mengsel van geitenkaas, zachte boter, gesnipperde groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel en tijm) en Bleu d’Auvergne. In alu-folie wikkelen en opwarmen op de BBQ.
De lamskroontjes grondig ontvliezen en instrijken met een weinig olijfolie. Rosé afbakken op de BBQ.
De afsnijdsels van het lam samen met de grof gesneden wortelen en sjalotten aanstoven. Bevochtigen met de bruine fond en de rode porto en er de gekneusde teentjes look aan toevoegen. Laten inkoken tot ½. Doorzeven en binden met klontjes koude boter. De kruiding nagaan en eventueel bijkruiden.
De tomaten verticaal een 3-tal keer insnijden en deze insnijdingen opvullen met een mengsel van pesto, gemalen Parmezaanse kaas, basilicum en oregano. Tot slot de ingesneden tomaat bovenaan beleggen met een mengsel van Parmezaanse kaas, panko, gemalen pistachenoten en boter. Dit zal zorgen voor een korstje.
Voor het slaatje alle groentjes kuisen. De pijnboompitten lichtjes laten bruinen in pan zonder vetstof. De granaatappel opensnijden en er alle pitten uithalen, apart zetten. De radijsjes in schijfjes snijden. De rode ui doormidden snijden en nadien in dunne sneetjes snijden. De sla grof versnijden en er alle ingrediënten onder elkaar mengen. Er op het laatst de vinaigrette ondermengen.
Het stokbrood in sneetjes versnijden en beleggen met een dun sneetje lookboter. Opwarmen op de BBQ.
De lamskroontjes versnijden, er een 4-tal beentjes per bord schikken. Over de helft er een beetje saus napperen. Er een aardappel naast leggen samen met een krokant tomaatje. Tot slot afwerken met het slaatje.