Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Nieuwe Aalsterse hutsepot


Klaargemaakt op: 04/02/2011 en 10/06/2011

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 kg varkenswangen
– 1 kg juliennegroenten
– bouillonblokjes
– kruidentuiltje
– 3 pakjes jonge wortelen
– 2 kg jonge spinazie
– 800 gram sluimererwten
– 1 bloemkool
– 3 pakjes lente-ui
– 16 sneetjes gedroogde ham
– 16 aardappelen
– spekblokjes
– graanmosterd
– bieslook
– kervel
– mosterdzaad
– bloem
– peper
– zout
– boter

 

Bereiding:

De groenten kuisen, wassen en in stukken snijden. De bloemkool in roosjes verdelen.
De varkenswangen gebloemd aanbakken in boter. Uit de pan nemen en in deze pan de bouillon maken met de juliennegroenten, het kruidentuiltje en de bouillonblokjes.
De varkenswangen opnieuw toevoegen en in de bouillon laten garen gedurende anderhalf uur.
De varkenswangen uit de bouillon nemen en de bouillon zeven. Daarna opnieuw aan de kook brengen en de spekblokjes en (volgens gaartijd) de groenten toevoegen : aardappelen, wortelen, bloemkool, lente-ui, sluimererwten.
Juist voor het opdienen opnieuw de varkenswangen, de gesneden bieslook en gesneden kervel toevoegen.
Bord versieren met graantjesmosterd, mosterdzaad en een sneetje gedroogde ham.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2011Menu van de maand 06 2011
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Hazenrug met wintergarnituren

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Kalfskotelet met groenterisotto en Tripel van Westmalle

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |