Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Opgevuld varkenshaasje met garnalensaus en fondant aardappeltjes


Klaargemaakt op: 12/06/2015

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 kg varkenshaasje
– 2 busseltjes jonge worteltjes
– 1 kg fijne boontjes

Crepinette
– 1 fles witte wijn
– 1 kg ongepelde garnalen
– 1 teentje look
– 200 ml room
– 15 grote aardappelen

Kippenbouillon
– bakboter
– 20 witte asperges
– 6 trosjes kleine trostomaatjes
– verse peterselie

 

Bereiding:

Snijd de varkenshaasjes in enveloppe, kruid langs de binnenzijde met pe/zo en vul op met de aldente gekookte sperzieboontjes en worteltjes, maak de roulade met behulp van de crepinette. Bak de roulade aan in wat boter, kruid met peper en zout en leg de roulade op een ovenschaal. Bak af tot licht roze. Deglaceer de pan met witte wijn en wat room, laat even indikken en kruid af.
Voeg de gepelde garnalen toe samen met wat gehakte peterselie.
Schil de aardappelen, steek er cilinders uit en plaats deze ineen kom.
Zet net onder water, voeg boter en kippenbouillon toe en laat “droog” koken, en daarna nog even bakken in de boter.
Schil de asperges kook ze beetgaar en schrik nog erven in de boter.
De trostomaatjes samen met wat look in de oven plaatsen en kort opwarmen.
Geef per persoon 3 aardappelcilinders, een volledige asperge (puntje afsnijden en rechtop zetten, rest schuin versnijden), een stukje trostomaatjes en enkele sneden roulade met wat saus.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 06 2015
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Varkenshaasje met Achelse Blauwe

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Parelhoen, bloemkool, broccoli, savooikool, romanesco, spruitjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |