Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1600 gram kalfszwezerik
– 600 gram gehakt
– 16 kippenhaasjes
– 4 eieren
– 1 kg champignons
– 4 teentjes look
– 2 citroenen
– 16 blaadjes bladerdeeg
– Broodkruim
– Boter
Saus
4 dl gevogeltefond
4 sjalotten
1,5 dl witte wijn
1,5 dl room
Schuim van paddestoelen
– 300 gr gedroogde champignons
– 2 teentjes look
– tijm
– rozemarijn
Bereiding:
Blancheer de kalfszwezeriken en laat ze gedurende een nacht onder een licht gewicht koud worden. Bereid het schuim van paddestoelen. Laat de paddestoelen gedurende een tweetal minuten koken samen met wat peper en zout, de look, tijm en rozemarijn. Laat afkoelen.
Bak de bladerdeeg tussen twee bakplaten in de oven op 180°C.
Maak balletjes met het gehakt en blancheer ze. Bak de champigons met een beetje look. Bak de kalfszwezeriken in geklaarde boter. Laat de gevogeltefond inkoken samen met de sjalot, de witte wijn, de rozemarijn en de room. Werk de saus op met boter en klop op en voeg op het einde het citroensap bij. Mix dan de gekookte paddestoelen tot schuim.