Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 kalkoenfilets van 1,5 kg gesneden ‘ en enveloppe ‘
– 2 kg aardappelen
– 2 teentjes look
– 2 sjalotten
– 300 gram spinazie
– 1 potje zongedroogde tomaten
– 300 gram rauwe hesp
– 2 blikken gepelde tomaten
– 2 bakjes aperitieftomaatjes
– 1 doos passata
– 1 doos gepelde tomaten
– 2 sjalotten
– 2 teentjes look
– harissa
Bereiding:
Tomatensaus:
De gesnipperde sjalotten en de teentjes look licht aanstoven en daarna bevochtigen met de passata en de gepelde tomaten. Kruiden met peper, zout en een weinig harissa. Een kwartiertje laten sudderen, mixen en doorzeven. Kruiding nagaan.
De spinaziepuree:
Sjalotten en look aanstoven zonder te laten kleuren.
Puree maken en mengen met gebakken look en sjalotten. Daarna de spinazie onder de warme puree mengen. De spinazie zal garen door de warmte van de puree
De kalkoenrollade:
De kalkoenfilet openleggen, kruiden met peper en zout en beleggen met de rauwe ham.
De gepelde tomaten laten uitlekken en mengen met de fijngesnipperde zongedroogde tomaten en dit mengsel smeren op de kalkoenfilet.
De kalkoen oprollen en samenbinden met keukentouw.
De kalkoen kleuren in een pan met olijfolie en daarna laten verder garen in de oven.
De aperitieftomaatjes doormidden snijden, bestrooien met zout en overgieten met een weinig olijfolie. Een 5-tal minuten opwarmen in een voorverwarmde oven van 175°C.
Om te dresseren nog enkele sneetjes rauwe ham laten drogen in de oven.