Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Zuiderse kalkoen


Klaargemaakt op: 05/02/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 kalkoenfilets van 1,5 kg gesneden ‘ en enveloppe ‘
– 2 kg aardappelen
– 2 teentjes look
– 2 sjalotten
– 300 gram spinazie
– 1 potje zongedroogde tomaten
– 300 gram rauwe hesp
– 2 blikken gepelde tomaten
– 2 bakjes aperitieftomaatjes
– 1 doos passata
– 1 doos gepelde tomaten
– 2 sjalotten
– 2 teentjes look
– harissa

 

Bereiding:

Tomatensaus:
De gesnipperde sjalotten en de teentjes look licht aanstoven en daarna bevochtigen met de passata en de gepelde tomaten. Kruiden met peper, zout en een weinig harissa. Een kwartiertje laten sudderen, mixen en doorzeven. Kruiding nagaan.

De spinaziepuree:
Sjalotten en look aanstoven zonder te laten kleuren.
Puree maken en mengen met gebakken look en sjalotten. Daarna de spinazie onder de warme puree mengen. De spinazie zal garen door de warmte van de puree

De kalkoenrollade:
De kalkoenfilet openleggen, kruiden met peper en zout en beleggen met de rauwe ham.
De gepelde tomaten laten uitlekken en mengen met de fijngesnipperde zongedroogde tomaten en dit mengsel smeren op de kalkoenfilet.
De kalkoen oprollen en samenbinden met keukentouw.
De kalkoen kleuren in een pan met olijfolie en daarna laten verder garen in de oven.

De aperitieftomaatjes doormidden snijden, bestrooien met zout en overgieten met een weinig olijfolie. Een 5-tal minuten opwarmen in een voorverwarmde oven van 175°C.

Om te dresseren nog enkele sneetjes rauwe ham laten drogen in de oven.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2016
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Trio van Kalf: Tartaar, Zwezerik, Kalfshaas

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Lamskroon – Daslook – Tuinbonen – Paarse wortelen – postelein puree

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |