Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Budgetdesserts in vloeibare, halfvaste en vaste vorm.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3 bananen
– 1 limoen
– 4 vellen filodeeg
– 1 stukje fondantchocolade

milkshake
– 100 gram griessuiker
– 200 gram sinaasappelsap
– 150 gram passievruchtensap
– verse gember
– vanillestok
– 5 cl water
– 1/2 liter volle melk
– 2 bananen
– 2 bollen vanille ijs
– suiker
– een beetje cacaopoeder
– verse munt

3. Creme Brulée
– 500 ml room
– 6 eidooiers
– 150 gram griessuiker
– Vanille extract / Bruine suiker

 

Bereiding:

1. Maak een lichte karamel met 100 g. griessuiker en 5 cl water, blus met sinaas- en passievruchten sap, voeg wat geraspte gember en een doorgesneden vanillestok toe. Laat even opkoken, zeef door en laat afkoelen.
Pel de banaan en snij ze in lange stukken van zo’n 5 à 6 cm, besprenkel met limoensap en bestrooi ze met wat limoenrasp, haal ze door wat geraspte fondantchocolade en verpak ze telkens in een dubbel velletje geboterd filodeeg. Bak de nems gedurende een 8 tal minuten op 180° C.

2. Voor de milkshake moet je alle ingrediënten in een hoog pot doen en fijn mixen.

3. Voor de Creme Brulée : meng alle ingrediënten (room – eidooiers – suiker – extract) koud onder elkaar en pocheer “in het bad van Marie” gaar op 100° gedurende 30 min. Laat afkoelen, bestrooi met bruine suiker en laat onder de grill karameliseren.

 

Bordschikking:

Schik op een bord een klein potje met wat passievruchten coulis in en leg daarbovenop de gebakken Nems, daarnaast een klein glaasje met milkshake plaatsen dat je garneert met een beetje cacaopoeder en een klein muntblad.
Zet hiernaast dan de kleine crème brulée.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Nagerecht:
Brownie van chocolade en amandelen.

Volgend Nagerecht:
Met mascarponemousse opgevuld peertje met gegrilde ananas in limoensap

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |