Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 500 gram zelfrijzende bloem
– 10 eieren
– 2 pakjes vanillesuiker
– 1 liter melk
– 60 gram suiker
– snuifje zout
– olie
Sinaasappelsaus:
– 8 dl sinaasappelsap
– 200 gram suiker
– 120 gram boter
Garnituur:
– 48 sinaasappelschijfjes
– Grand Marnier
Bereiding:
Flensjes:
Zeef de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en doe daarin de eieren, de melk en de suiker. Mix alles tot een homogene massa. En bak dan de flensjes in een hete, ingevette pan met lage oprand.
Sinaasappelsaus:
Boter smelten en suiker toevoegen. Van het vuur het sinaasappelsap toevoegen.
Het geheel enkele minuten laten koken. De saus doorzeven.
De sinaasappelen schillen en de schijfjes sinaasappel van tussen de vliesjes snijden.
De flensjes in vier vouwen en er telkens 3 schijfjes sinaasappel tussen steken.
De flensjes op een bord schikken.
De opgewarmde saus over de flensjes gieten en flamberen met Grand Marnier.