Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Pannenkoeken “Suzette”


Klaargemaakt op: 03/02/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 500 gram zelfrijzende bloem
– 10     eieren
– 2    pakjes vanillesuiker
– 1    liter melk
– 60    gram suiker
– snuifje zout
– olie

Sinaasappelsaus:
– 8     dl sinaasappelsap
– 200     gram suiker
– 120     gram boter

Garnituur:
– 48    sinaasappelschijfjes
– Grand Marnier

 

Bereiding:

Flensjes:
Zeef de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en doe daarin de eieren, de melk en de suiker. Mix alles tot een homogene massa. En bak dan de flensjes in een hete, ingevette pan met lage oprand.

Sinaasappelsaus:
Boter smelten en suiker toevoegen. Van het vuur het sinaasappelsap toevoegen.
Het geheel enkele minuten laten koken. De saus doorzeven.
De sinaasappelen schillen en de schijfjes sinaasappel van tussen de vliesjes snijden.
De flensjes in vier vouwen en er telkens 3 schijfjes sinaasappel tussen steken.
De flensjes op een bord schikken.
De opgewarmde saus over de flensjes gieten en flamberen met Grand Marnier.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 02 2017
Vorig Nagerecht:
Citrus – speculaas – ijs – Yuzucrème

Volgend Nagerecht:
Citroentaart, panna cotta, gel van citrusvruchten en frambozen

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |