Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Pasta

Gebakken Sint-Jacobsvruchten met bietjes en kleine ravioli van geitekaas (voorgerecht)


Klaargemaakt op: 19/04/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Pasta – voorgerecht

– 48 sint-jacobsvruchten
– zakje bietenbladsla
– 6 gekookte bietjes
– peper en zout
– pistachenootjes (ongezouten)
– Ravioli : 96 wontonvellen
– 3 sneden brood
– 400 gram zachte geitekaas
– 1 potje room
– zwarte peper
– 4 eidooiers

Truffeljus:
– 2 dl gevogeltefond
– 1,5 dl truffeljus
– 1 dl olijfolie

Saus 2:
– 2 dl room
– 1/2 dl gevogeltefond
– truffelolie

Bereiding:

Snijd de bietjes in kleine brunoise en hak de pistachenootjes zeer fijn en voeg samen.
Was zo nodig de bietenbladsla en dep droog

Maak de truffelsaus door de gevogeltefond in te koken met de truffeljus – kruid met pezo en voeg de olijfolie toe naar smaak.
Of maak saus 2: verwarm de room met gevogeltefond en kruid met peper en zout en voeg naar smaak truffelolie toe.

Maak de raviolivulling door het brood zonder korst in kleine dobbelsteentjes te snijden en dat te mengen onder de geitekaas – voeg room toe tot er smeuige massa ontstaat – Kruiden met zwarte peper.
Leg een theelepel van het mengsel op een wontonvel en doe rondomrond eigeel. Dek af met een ander vel. Leg in kokend gezouten water tot ze bovendrijven en laat uitlekken op theedoek.
Bak de sint-jacobsvruchten (coquilles)

Bordschikking:

Leg de sint-jacobsnoten (coquilles) op het bord en leg daar een ravioli over en daarop een bietenblad met brunoise van biet. Druppel de truffeljus errond en erop en voeg wat pistachenootjes toe voor afwerking. (of werk af met saus 2)


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 04 2013
Vorig Pasta:
Reuzenravioli met ricotta en parmezaansaus (hoofdgerecht)

Volgend Pasta:
Ravioli Alla Parmigiana (aperitiefhapje)

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |