Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Pasta – voorgerecht
– 48 sint-jacobsvruchten
– zakje bietenbladsla
– 6 gekookte bietjes
– peper en zout
– pistachenootjes (ongezouten)
– Ravioli : 96 wontonvellen
– 3 sneden brood
– 400 gram zachte geitekaas
– 1 potje room
– zwarte peper
– 4 eidooiers
Truffeljus:
– 2 dl gevogeltefond
– 1,5 dl truffeljus
– 1 dl olijfolie
Saus 2:
– 2 dl room
– 1/2 dl gevogeltefond
– truffelolie
Bereiding:
Snijd de bietjes in kleine brunoise en hak de pistachenootjes zeer fijn en voeg samen.
Was zo nodig de bietenbladsla en dep droog
Maak de truffelsaus door de gevogeltefond in te koken met de truffeljus – kruid met pezo en voeg de olijfolie toe naar smaak.
Of maak saus 2: verwarm de room met gevogeltefond en kruid met peper en zout en voeg naar smaak truffelolie toe.
Maak de raviolivulling door het brood zonder korst in kleine dobbelsteentjes te snijden en dat te mengen onder de geitekaas – voeg room toe tot er smeuige massa ontstaat – Kruiden met zwarte peper.
Leg een theelepel van het mengsel op een wontonvel en doe rondomrond eigeel. Dek af met een ander vel. Leg in kokend gezouten water tot ze bovendrijven en laat uitlekken op theedoek.
Bak de sint-jacobsvruchten (coquilles)
Bordschikking:
Leg de sint-jacobsnoten (coquilles) op het bord en leg daar een ravioli over en daarop een bietenblad met brunoise van biet. Druppel de truffeljus errond en erop en voeg wat pistachenootjes toe voor afwerking. (of werk af met saus 2)