Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Pasta

Reuzenravioli met ricotta en parmezaansaus (hoofdgerecht)


Klaargemaakt op: 19/04/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Pasta – hoofdgerecht

– 16 vellen lasagne
– 1 rode paprika
– 350 gram geraspte parmezaan
– 1 stuk pecorino voor de afwerking
– 750 gram ricotta
– 150 gram boter
– 150 gram bloem
– 1 l melk
– 3 eieren
– olijfolie
– basilicum
– bieslook
– verse tijm
– peterselie
– laurierblaadjes
– paprikapoeder
– pezo

garnituur:
– 48 kerstomaatjes
– basilicumblaadjes
– rucola

Bereiding:

Kook de vellen lasagne gaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken en spoel met koud water. Laat drogen op een propere keukenhanddoek.
Meng de ricotta, de eieren en de gehakte verse kruiden. Hou wat van de kruiden apart voor de afwerking. Kruid met peper en zout. Strijk een ovenschotel in met olijfolie en leg er een vel lasagne in. Verdeel wat ricotta op ene helft van de pasta en vouw het lasagnevel dicht. Herhaal deze bewerking met de andere lasagnevellen. De dicht geplooide vellen (ravioli) mogen elkaar niet overlappen.
Smelt de boter op een zacht vuur en voeg er de in stukjes gesneden rode paprika bij samen met de laurierblaadjes. Laat gedurende 2 minuten stoven. Haal van het vuur en meng er de bloem onder. Giet er beetje bij beetje de melk bij. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend binden. Voeg er de geraspte parmezaan bij. Verwijder de laurierblaadjes en kruid met peper en zout.
Giet de parmezaansaus over de ravioli en zet opzij.
20 minuten voor opdienen : Bestrooi elke ravioli met paprikapoeder en laat gedurende 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Bordschikking:

Schik een ravioli op elk bord en versier met wat verse kruiden, rucola en geraspte pecorino.
Leg hier en daar een doormidden gesneden kerstomaatje of een volledig tomaatje samen met een takje basilicum.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 04 2013
Vorig Pasta:
Capellini – bavarois – kiwi – aardbei – mango – amandelschilfers (nagerecht)

Volgend Pasta:
Gebakken Sint-Jacobsvruchten met bietjes en kleine ravioli van geitekaas (voorgerecht)

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |