Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Pasta – aperitiefhapje
Voor de pasta
– 400 gram gewone bloem
– 4 kakelverse, grote eieren
Voor de vulling
– 30 gram boter
– 625 gram gekookte snijbiet, uitgeknepen en fijngehakt
– 300 gram verse ricotta
– 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
– 1 theelepel fijn geraspte citroenschil
– pezo
Voor de saus
– 100 gram boter, gesmolten
Bereiding:
Pasta:
Zeef de bloem op een schoon werkvlak en maak er een bergje van. Maak een kuiltje in het midden
Klop met een vork in een kommetje de eieren los. Giet het geklopte ei in het kuiltje van het bergje bloem. Werk met de vork geleidelijk het ei door de bloem. Breek niet de wand van het kuiltje, omdat dan het ei eruit loopt
Pak, wanneer bijna alle bloem is opgenomen, het deeg met uw handen en een deegschraper als u die hebt samen tot een bal. Was en droog uw handen en begin met kneden. Leg het deeg op een schoon werkvlak. Eerst zal het ruw en korrelig zijn.
Kneed door met de palm van uw hand naar beneden en naar voren op de bal deeg te drukken. Vouw het deeg dubbel, draai het een kwart slag en herhaal.
Bij het kneden zal het deeg gaandeweg gladder worden. Door de warmte van uw handen en het ritmische kneden ontstaat een glutenvormend eiwit dat pasta zijn speciale textuur verleent.
Na 10-20 minuten (afhankelijk van de gebruikte soort bloem) moet het deeg glad en zijdezacht zijn, met aan het oppervlak kleine luchtbelletjes. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten.
Vulling
Laat de boter in een grote pan smelten en voeg de snijbiet toe. Bak 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Wrijf de ricotta door een zeef en schep er de afgekoelde snijbiet met de Parmezaanse kaas, het citroenraspsel en peper en zout door.
Verdeel het pastadeeg in drie stukken. Haal ze telkens een stand smaller door de machine tot de op een na smalste instelling. Snijd de stukken deeg bij tot nette rechthoeken.
Besmeer de vellen met een laagje vulling en laat langs de rand een strook vrij. Rol de vellen pasta voorzichtig op en verpak ze in schone stukken kaasdoek. Bind de uiteinden vast met keukengaren.
Zet een grote pan water op hoog vuur. Leg er het deksel op en breng aan de kook. Kook de pasta 20 minuten in de pan kokend water. Neem de rollen uit het water en verwijder het kaasdoek. Snijd ze in dikke plakken en besprenkel met de gesmolten boter. Dien onmiddellijk op.