Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Vegetarisch

Gevulde pompoenen met quinoa, kool, noten en feta. (Hoofdgerecht)


Klaargemaakt op: 12/10/2018

Aantal personen: 12

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 pompoenen
– 16 bladeren savooikool grof gesnipperd
– 2 rode uien fijngesnipperd
– pitjes halve granaatappel
– 20 gram verse munt fijngesnipperd
– 200 gram feta
– 240 gram quinoa
– 100 gram rozijnen
– 8 gedroogde dadels fijngesneden
– 100 gram gepelde pistachenoten grof gehakt
– 1 el ras-el-hanout
– olijfolie
– peper
– grof zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het hoedje van de pompoenen en lepel de pitten eruit. Besprenkel de binnenkant met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de pompoenen gaar in de oven gedurende 20-30 minuten. Prik met een mes om te kijken of ze gaar zijn.
Bereid ondertussen de vulling van de pompoenen. Spoel de quinoa en kook gaar volgens de instructies op de verpakking.
Bak de gesnipperde rode ui en de savooikool in olijfolie. Haal de pan van het vuur en voeg de noten, munt en rozijnen toe. Meng dit alles goed door elkaar. Doe hier de gekookte quinoa bij en breng verder op smaak met peper, zout en ras-el-hanout. Schep alles nog eens goed door elkaar.
Schep nu de vulling in de gare pompoenen. Serveer dit met feta en granaatappelpitjes.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2018
Vorig Vegetarisch:
Ravioli van ananas met chocoladeganache, koriander,kokossorbet en oude balsamico (Nagerecht)

Volgend Vegetarisch:
Curry van tofu en groenten(Voorgerecht)

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |