Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 250 gram champignons
– 2 sjalotten
– 1 teentje look
– plantaardige olie
– 2 eieren
– fijngehakte tijm en rozemarijn,
– geraspte parmezaan
– brickdeeg
– frituurolie
Bereiding:
Maak de champignons schoon en hak fijn. Pel en snipper de sjalot en de look. Fruit de sjalot en de look glazig.
Voeg de champignons toe en bak nog 3 à 4 min.
Laat het vocht van de champignons inkoken en schep het geheel in een kom. Laat afkoelen.
Voeg de eierdooiers, de fijngehakte kruiden en de geraspte parmezaan toe.
Kruid met peper en zout. Plooi het brickdeeg open en snij er repen van 7 x 22 cm uit.
Leg 1 eetlepel vulling op het onderste gedeelte van elke reep en vouw op tot drikehoekjes.
Bestrijk de randen met eiwit om dicht te kleven. Frituur de gevulde driehoekjes 4 à 5 min. in de hete frituurolie.
Laat de driehoekjes uitlekken alvorens te serveren.