Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Hamburger:
– 1-2 zoete aardappelen,
– 1 blik kidneybonen
– 1 rode ui
– 2 rode chilipepers
– 3 eetlepel gezouten pinda’s fijngehakt
– 50-75 gram paneermeel
– 1/2 theelepel gemalen koriander
– 1 tl gemalen komijn
– 1/2 bosje koriander (blaadjes)
– de schil van twee limoenen
– tl zout
– wat olijfolie
Hamburgerbroodje:
– 350 gram bloem
– 175 ml lauwe melk
– 25 gram gist
– 17 gram suiker
– 25 gram eieren
– 75 gram vetstof
– 7 gram zout
– Sesamzaadjes
Veganaise:
– 1,5 dl zonnebloemolie
– 1 dl sojamelk
– 2 koffielepels mosterd
– 1 eetlepel appelazijn
– Pezo
Bereiding:
Hamburger:
Gaar de aardappelen in de schil en pel ze – meng de andere ingrediënten in grote kom met de in stukken gesneden aardappelen en prak; maak kleine hamburgertjes, bestrooi met bloem en laat ze minstens 1 uur in koelkast rusten; bak ze in olijfolie.
Hamburgerbroodje:
Alles goed mengen behalve het zout en na eerste menging ook zout bijdoen – 10 minuten kneden + afgedekt laten rijzen 40 minuten – dichtslaan en rijzen 20 minuten – porties maken van 20 gr en opbollen en op bakplaat (ingeboterd of bakvel) – insmeren met eigeel en er sesamzaadjes opstrooien en narijs geven van 1 uur – afbakken ca. 6 minuten op 230 graden.
Serveer met wat salade , strofrietjes en zelfgemaakte veganaise: doe 1,5 dl zonnebloemolie, 1 dl sojamelk en 2 koffielepels mosterd in hoge smalle pot – voeg 1 eetlepel appelazijn + pezo toe en mix de saus tot ze mooi dik is.