Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Vegetarisch

Mini hamburger van zoete aardappel met stro frietjes (Hapje)


Klaargemaakt op: 11/03/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Hamburger:
– 1-2 zoete aardappelen,
– 1 blik kidneybonen
– 1 rode ui
– 2 rode chilipepers
– 3 eetlepel gezouten pinda’s fijngehakt
– 50-75 gram paneermeel
– 1/2 theelepel gemalen koriander
– 1 tl gemalen komijn
– 1/2 bosje koriander (blaadjes)
– de schil van twee limoenen
– tl zout
– wat olijfolie

Hamburgerbroodje:
– 350 gram bloem
– 175 ml lauwe melk
– 25 gram gist
– 17 gram suiker
– 25 gram eieren
– 75 gram vetstof
– 7 gram zout
– Sesamzaadjes

Veganaise:
– 1,5 dl zonnebloemolie
– 1 dl sojamelk
– 2 koffielepels mosterd
– 1 eetlepel appelazijn
– Pezo

 

Bereiding:

Hamburger:
Gaar de aardappelen in de schil en pel ze – meng de andere ingrediënten in grote kom met de in stukken gesneden aardappelen en prak; maak kleine hamburgertjes, bestrooi met bloem en laat ze minstens 1 uur in koelkast rusten; bak ze in olijfolie.

Hamburgerbroodje:
Alles goed mengen behalve het zout en na eerste menging ook zout bijdoen – 10 minuten kneden + afgedekt laten rijzen 40 minuten – dichtslaan en rijzen 20 minuten – porties maken van 20 gr en opbollen en op bakplaat (ingeboterd of bakvel) – insmeren met eigeel en er sesamzaadjes opstrooien en narijs geven van 1 uur – afbakken ca. 6 minuten op 230 graden.
Serveer met wat salade , strofrietjes en zelfgemaakte veganaise: doe 1,5 dl zonnebloemolie, 1 dl sojamelk en 2 koffielepels mosterd in hoge smalle pot – voeg 1 eetlepel appelazijn + pezo toe en mix de saus tot ze mooi dik is.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2016
Vorig Vegetarisch:
Erwtensoepje met munt en Halloumikaas (Hapje)

Volgend Vegetarisch:
Ravioli van ananas met chocoladeganache, koriander,kokossorbet en oude balsamico (Nagerecht)

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |