Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Gebakken Grietfilet met rucola puree, gewokte zeekraal en courgette geparfumeerd met pickles.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 kg grietfilet
– 16 kleine aardappelen
– 1 pakje rucola
– 200 gram grijze garnalen
– 300 gram zeekraal
– 1 courgette
– 4 eidooiers
– 1 pakje hoeveboter
– scheutje witte wijn
– 1 klein potje pickles
– scheutje room

 

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook gaar en maak er een fijne puree van (smeuïg maken met een scheutje room en wat boter – kruiden met peper / zout / nootmuskaat).
Snipper de Rucola fijn en meng onder de puree. Hou warm.
Snij fijne julienne van de courgette en wok samen met de zeekraal kort aan.
Kruid met wat peper (geen zout).
Mix de pickles fijn.
Maak een hollandaise saus met de eidooiers, wat pickles en geklaarde boter.
Bak de vis gaar in een mengeling van boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.

 

Bordschikking:

Op een vierkant bord schik je in een vierkant vormpje de kruidenpuree, versier met een mooi blaadje rucola en enkele grijze garnaaltjes. Leg er schuin tegenaan de gebakken griet en schik hiernaast de gewokte zeekraal en courgette.
Werk af met een streepje pickles-hollandaise.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Geitenkaasje in een spekkorstje met appel en mango.

Volgend Voorgerecht:
Geitenkaas in drie texturen met aardappelen in de schil.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |