Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Geitenkaasje in een spekkorstje met appel en mango.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 32 kleine geitenkaasjes
– 32 dunne sneden ontbijtspek
– gemengde sla (rucola / rode zuring / platte peterselie / kervel)
– 160 gram pijnboompitten
– 4 mango’s
– 8 appelen
– 16 sneden rauwe hesp
– balsamicocreme
– 3 eetlepels fijne slaolie
– 1 eetlepel chardonnayazijn
– 2 eetlepels honing
– kaneelpoeder
– 1 citroen

 

Bereiding:

De sneden rauwe hesp laten drogen in een matig warme oven (120°C) gedurende +/- 30 minuten.
De geitenkaasjes omwikkelen met het spek.
Rooster de pijnboompitten in een hete pan met antikleeflaag (zonder vetstof) tot ze lichtbruin zien.
Maak een lichte vinaigrette met de slaolie en de chardonnayazijn.
Snij de mango in een grove brunoise. Doe hetzelfde met de appelen en besprenkel de appelen met een weinig citroensap.
Begiet de geitenkaasjes met een weinig honing.
Bak de spekgeitenkaasjes aan in een warme oven (+/- 180°C) gedurende 10-15 minuten.
Haal de gemengde sla door de vinaigrette.

 

Bordschikking:

Centraal op het bord een hoopje van de gemengde sla storten. Daarop twee gebakken geitenkaasjes leggen.
Tot slot er de pijnboompitten over strooien. Afwerken met een sneetje gedroogde rauwe hesp.
Links een hoopje appel schikken, er een weinig kaneel over strooien.
Rechts een hoopje van de mango brunoise schikken.
Het geheel afwerken met een streepje balsamicocréme.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Hazenfilet in krokant jasje met najaarsgroenten geparfumeerd met peperkoek.

Volgend Voorgerecht:
Gebakken Grietfilet met rucola puree, gewokte zeekraal en courgette geparfumeerd met pickles.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |