Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 32 kleine geitenkaasjes
– 32 dunne sneden ontbijtspek
– gemengde sla (rucola / rode zuring / platte peterselie / kervel)
– 160 gram pijnboompitten
– 4 mango’s
– 8 appelen
– 16 sneden rauwe hesp
– balsamicocreme
– 3 eetlepels fijne slaolie
– 1 eetlepel chardonnayazijn
– 2 eetlepels honing
– kaneelpoeder
– 1 citroen
Bereiding:
De sneden rauwe hesp laten drogen in een matig warme oven (120°C) gedurende +/- 30 minuten.
De geitenkaasjes omwikkelen met het spek.
Rooster de pijnboompitten in een hete pan met antikleeflaag (zonder vetstof) tot ze lichtbruin zien.
Maak een lichte vinaigrette met de slaolie en de chardonnayazijn.
Snij de mango in een grove brunoise. Doe hetzelfde met de appelen en besprenkel de appelen met een weinig citroensap.
Begiet de geitenkaasjes met een weinig honing.
Bak de spekgeitenkaasjes aan in een warme oven (+/- 180°C) gedurende 10-15 minuten.
Haal de gemengde sla door de vinaigrette.
Bordschikking:
Centraal op het bord een hoopje van de gemengde sla storten. Daarop twee gebakken geitenkaasjes leggen.
Tot slot er de pijnboompitten over strooien. Afwerken met een sneetje gedroogde rauwe hesp.
Links een hoopje appel schikken, er een weinig kaneel over strooien.
Rechts een hoopje van de mango brunoise schikken.
Het geheel afwerken met een streepje balsamicocréme.