Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 geitenkaasjes (type Crottin)
– 16 blaadjes briquedeeg
– 8 peren (Doyonne)
– jonge blaadjes van diverse soorten sla
– 8 eetlepels geroosterde pijnboompitten
– 8 sneden brood versneden in brunoise
– 400 gram geklaarde boter
– takjes selder en kervel
Saus:
– 4 eetlepels vloeibare acaciahoning
– 4 eetlepel mosterd
– 2 dl hydromel (honingazijn)
– 2 dl balsamico-azijn
– 4 dl notenolie
– 2 arachideolie
– pezo
Bereiding:
Wikkel de geitenkaasjes in het briquedeeg en strijk ze in met de geklaarde boter. Schil de peren, snij ze in partjes en verwijder het klokhuis. Bak de stukjes peer in de geklaarde boter en hou ze warm. Mix de honing, mosterd en de azijnsoorten. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Kruid met pezo. Bak de broodkorstjes. Bak de geitenkaasjes gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°.
Bordschikking:
Meng de blaadjes van de soorten sla met een beetje saus en schik ze op de koude borden. Leg er de peren op en een kaasje. Giet saus langsheen het torentje en versier met takje selder en kervel alsook met de pijnboompitten.