Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Gekonfijte en gefrituurde sjalot met sint-jacobsvruchten en gerookte zalm.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 32 sint-jacobsvruchten
– 32 grote sjalotten
– 8 sneden gerookte zalm
– 8 sneden wit brood
– 4 tomaten
– 100 gram pijnboompitten
– bieslook
– 1 dl olijfolie
– 2 eetlepels chardonnay-azijn
– 2 teentjes look
– tijm
– fleur de sel
– melk
– vloeiende bloem
– kervel
– 16 zwarte olijven

 

Bereiding:

Ontdoe de sneden wit brood van de korst en rol plat met een deegrol. Beleg met de gerookte zalm en rol op in een plastiekfolie. Houd fris in de koelkast.
Pel 1/3 van de sjalotten en snij in dunne ringen. Laat even weken in melk. Haal ze daarna door de gekruide vloeiende bloem. Net voor opdienen frituren tot ze goudbruin zien en krokant zijn.
Volgende 1/3 eveneens pellen en versnijden in een fijne brunoise. Deze brunoise laten konfijten in wat olijfolie op een zacht vuurtje samen met de ongepelde teentjes look en een weinig tijm. (de brunoise mag niet verkleuren) Tot slot het resterende deel van de sjalotten in een oven van 140 °C laten garen gedurende +/- 1 uur. Heel even overgieten met een weinig olijfolie. Nadien de gekonfijte sjalotten opensnijden of uitknijpen en in halve ringen versnijden. De sjalotten kort aanstoven in boter en bestrooien met suiker, licht laten karameliseren.
De tomaten pellen, in kwartjes versnijden en ontdoen van de zaadjes. In een matig warme oven laten konfijten, overgieten met olijfolie. Nadien versnijden in een fijne brunoise. De pijnboompitten aankleuren in een anti-kleefpan.
De vinaigrette maken door de tomatenbrunoise, een weinig gekonfijte sjalot in brunoise, de pijnboompitten en een weinig bieslook te mengen met de olijfolie en de chardonnay-azijn.
Tot slot de sint-jacobsvruchten aanbakken in een mengsel van olijfolie en boter.
De zalmrolletjes in sneetjes snijden ter grootte van een sint-jacobsvrucht.

 

Bordschikking:

Op een rechthoekig bord het rondje gerookte zalm in te midden leggen, de 2 sint-jacobsvruchten er links en rechts van schikken respectievelijk op een rondje krokant gekonfijte sjalot en een rondje gewoon gekonfijte sjalot. De sint-jacobsvruchten afwerken met een beetje fleur de sel. Het rondje zalm afwerken met de gefrituurde sjalotten en een zwarte olijf.
Tot slot er een streepje vinaigrette voor gieten. Eventueel afwerken met een takje kervel.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Gegratineerde varkenswangetjes met prei en verse ravioli met duxelles.

Volgend Voorgerecht:
Filet van wild konijn opgevuld met pesto samen met een kweeperengelei.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |