Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Filet van wild konijn opgevuld met pesto samen met een kweeperengelei.


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 rugfilets van wilde konijnen
– 5 dl vleesbouillon
– 8 eetlepels kweepeergelei
– 8 kruidnagels
– 1 citroen
– pesto (olijfolie, basilicum, look, pijnboompitten, parmezaanse kaas)
– 2 eetlepels boter
– 750 gram mengeling boschampignons
– 2 sjalottten (fijn snipperen)
– fijn gesnipperde bieslook
– peper en zout

 

Bereiding:

Maak eerst de pesto.
Verwijder de huid en vliezen en was de filets en dep ze droog. Strooi er peper en zout over. Snij ze in “enveloppe” en vul met de pesto.
Verhit de bouillon met de gelei en de kruidnagels en laat dit inkoken.
Braad de filets in een andere pan. Laat ze daarna in de ingekookte bouillon glijden.
Laat het vlees afgedekt nog ongeveer 5 min. verder stoven. Besprenkel nadien met het citroensap.
Versnijd in dunne sneetjes.
Bak de boschampignons in een mengsel van boter en olijfolie in een ruime pan.
Voeg op het laatst de fijn gesnipperde sjalot en de fijn gesnipperde bieslook toe.

 

Bordschikking:

Leg in het midden van het bord een hoopje van de boschampignons.
Leg het vlees er deels (of volledig) op en nappeer de saus er rond.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Gekonfijte en gefrituurde sjalot met sint-jacobsvruchten en gerookte zalm.

Volgend Voorgerecht:
Bakje vol met stro met een trilogie van kalfsklassiekers.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |