Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Kingkrab, tomatenvinaigrette, courgettetaartje, garnalen, parmezaans ijs


Klaargemaakt op: 11/12/2015

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 vellen bladerdeeg
– 4 bolletjes mozarella
– 2 courgettes
– 8 dikke kingkrab-poten
– 4 roma-tomaten
– 1 eetlepel gehakte look
– 1 dl witte balsamico-azijn
– 1 dl olijfolie
– 200 gram gepelde garnalen
– 16 Taggiasche olijven
– 100 gram tapenade van olijven
– gehakte basilicum
– koriander

 

Bereiding:

Prik de vellen bladerdeeg in. Strijk de uitgerolde vellen bladerdeeg in met de tapenade en leg er sneetjes mozarella op. Beleg vervolgens trapsgewijs met schijfjes kort geblancheerde courgette. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak in een oven van 180°C tot het bladerdeeg krokant is.
Kook de kingkrab in een klassieke court-bouillon. Laat afkoelen en verdeel in staafjes die u vervolgens halveert. Snij de tomaten bovenaan kruiselings in en dompel ze vervolgens in kokend water. Pel ze en versnijd ze in kleine brokjes. Voeg een scheut witte balsamico azijn, de gehakte look en de gehakte kruiden toe. Kruid met peper en zout en werk op met wat olijfolie.
Halveer de zwarte olijven en vul ze op met zure room. Schik de halve olijfjes op het courgettetaartje. Warm de krab kort op in de oven met wat olijfolie.

 

Bordschikking:

Leg de krabstaafjes tegen elkaar en nappeer met de tomatenvinaigrette. Het taartje legt u ernaast. Versier uw bord met de garnalen en serveer er het Parmezaans ijs erbij.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 12 2015
Vorig Voorgerecht:
Haas, hazelnoot, spitskool, spruitjes, savooikool

Volgend Voorgerecht:
Salade van koolrabi met pesto van munt.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |