Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 120 gram escargots (wijngaardslakken)
– 40 gekonfijte eendenmagen
– spinazie
– peterselie
– kervel
– basilicum
– 15 teentjes knoflook
– 5 uien in brunoise
– 500 gram venkel in brunoise
– 8 liter gevogeltebouillon
– 5 dl halfopgeklopte room
– 250 gr boter
– peper
– zout
– verse kruiden voor de garnering (peterselie, kervel, basilicum)
Bereiding:
1. Stoof de ui en knoflook aan in de boter. Voeg de venkel toe en daarna de gevogeltebouillon. Laat in 1 uur gaarkoken.
2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Doe er de peterselie en spinazie in en laat 1 minuut koken. Voeg daarna kervel en basilicum toe. Giet na 15 seconden af en doe de groene kruiden in ijswater
3. Giet opnieuw af en vermeng met 1 liter van de gevogeltebouillon.
4. Pureer de soep, voeg dan alles bij elkaar en houd goed warm.
5. Verwarm de escargots en de in plakjes gesneden magen in wat boter.
6. Verdeel de groene soep over de diepe borden, schep escargots en magen erbij en garneer met room en verse kruiden.