Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Kruidensoep met escargots en gekonfijte eendenmagen


Klaargemaakt op: 14/10/2011

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 120 gram escargots (wijngaardslakken)
– 40 gekonfijte eendenmagen
– spinazie
– peterselie
– kervel
– basilicum
– 15 teentjes knoflook
– 5 uien in brunoise
– 500 gram venkel in brunoise
– 8 liter gevogeltebouillon
– 5 dl halfopgeklopte room
– 250 gr boter
– peper
– zout
– verse kruiden voor de garnering (peterselie, kervel, basilicum)

 

Bereiding:

1. Stoof de ui en knoflook aan in de boter. Voeg de venkel toe en daarna de gevogeltebouillon. Laat in 1 uur gaarkoken.
2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Doe er de peterselie en spinazie in en laat 1 minuut koken. Voeg daarna kervel en basilicum toe. Giet na 15 seconden af en doe de groene kruiden in ijswater
3. Giet opnieuw af en vermeng met 1 liter van de gevogeltebouillon.
4. Pureer de soep, voeg dan alles bij elkaar en houd goed warm.
5. Verwarm de escargots en de in plakjes gesneden magen in wat boter.
6. Verdeel de groene soep over de diepe borden, schep escargots en magen erbij en garneer met room en verse kruiden.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2011
Vorig Voorgerecht:
Vitello Tonato Al Dente

Volgend Voorgerecht:
Hertenkalf filet in tweevoud met ravioli

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |