Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Lamsgehaktballetjes met ouzo en tzatziki


Klaargemaakt op: 30/03/2012

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 8 sneetjes oud brood
– 2 grote uien
– 1,5 kg lamsgehakt
– fijngehakte peterselie
– 3 fijngehakte tenen look
– 2 eieren
– een klein borrelglaasje ouzo
– peper
– zout
– kaneel
– munt
– koriander
– komijn

Tzatziki
– 2 grote komkommers
– 4 dl (Griekse) yoghourt
– 1/4 l zure room
– 5 teentjes look
– olijfolie
– zout
– peper
– snuifje suiker
– wijnazijn
– munt en/of dille fijngehakt.

 

Bereiding:

Gehakt
Meng alle ingrediënten voor het gehaktmengsel goed door elkaar. Vorm er balletjes van.
Verhit olie in een anti-aanbakpan en bak de balletjes op een hoog vuur snel bruin en gaar.
Laat uitlekken op keukenpapier en dien heet op.

Tzatziki
Rasp de geschilde komkommers, laat uitlekken eb druk er in een schone doek zo veel mogelijk vocht uit.
Klop de yoghurt met de zure room tot een romig mengsel en roer de look, de komkommers, olie, zout, peper en suiker er onder door. Voeg een beetje wijnazijn en vers gehakte kruiden toe.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2012
Vorig Voorgerecht:
Linguine carbonara met kruidenomelet

Volgend Voorgerecht:
Aardappelquenelles met garnaal, king crab en gerookte zalm.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |