Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Tarbot paella bouillabaise vongole


Klaargemaakt op: 14/06/2013

Aantal personen: 35

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 3,5 kg tarbotfilet
– 1 kg langkorrel rijst
– 2 potjes saffraan
– 1 liter kippenbouillon
– 1 dl witte wijn
– 2 venkels
– 250 gram erwtjes
– 4 sjalotten
– 1 rode paprika
– 1 groene paprika
– 1 gele paprika
– 1 oranje paprika
– 1 courgette
– 2 tomaten
– 2 kg vongole
– 1 dl witte wijn
– 500 gram gepelde garnalen
– 2 aubergines
– 100 gram gemengde olijven
– 200 gram gemarineerde tomaten
– 1 teentje look

Saus:
– 1 liter visfumet
– 1 liter garnalenfumet
– 1 venkel
– 2 sjalotten
– 2 wit van prei
– 2 tomaten
– 2 teentjes look
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 capsule saffraan
– 5 cl Pernod

 

Bereiding:

Snij de aubergines in de lengte in tweeën, besprenkel met olijfolie en bak in de oven op 200°C samen met en teentje look in de schil. Laat in ongeveer 30 min. gaar worden; het vruchtvlees zal donkerbruin kleuren en de schil zal verschrompelen. Lepel het vruchtvlees van de aubergine uit de schil en doe in een pan samen met een scheut olijfolie en de look. Mix fijn. Werk verder af met de fijn gesneden olijven en gemarineerde tomaten. Zet apart.

Saus:
Alle groentjes kuisen en in een fijne brunoise versnijden. De versneden groentjes kort aanstoven in een weinig olijfolie. Bevochtigen met de visfumet en de garnalenfumet, er eveneens de tomatenpuree en Pernod aan toe voegen en gedurende +/- 20 minuten op een zacht vuurtje laten trekken. Helemaal op het einde van de tijd de saffraan toevoegen. Alles mixen en eventueel door een fijne zeef duwen. Indien nodig nog een beetje laten inkoken.
De vongole grondig spoelen in ruim water en dan zeker een uur laten ontzanden in licht gezouten water. De gespoelde schelpjes kort aanstoven samen met een beetje witte wijn tot ze lichtjes open komen. Per persoon één exemplaar achterhouden als garnituur en de rest uit de schelpjes halen en apart houden.

Paëlla:
Alle groentjes kuisen en in een fijne brunoise versnijden en aanstoven in olijfolie. Er de gespoelde rijst bijvoegen samen met de kippenbouillon en de witte wijn en gedurende +/- 15 minuten laten garen. De rijst mag niet supergaar worden er moet nog een beetje beet opzitten. Breng op smaak met saffraan en peper en zout. Net voor opdienen er de gekookte vongolevruchtjes en de gepelde garnalen ondermengen.
De tarbotfilets kort aanbakken en de helft op een ovenplaat leggen. Deze filets beleggen met het aubergine-tomaat-olijvenmengsel en er dan opnieuw een filet opleggen. Nadien nog 8 minuten afbakken in een oven van 180 °C.

 

Bordschikking:

De paëlla in een vormpje steken en beleggen met een vongole in schelpje, enkele garnalen en een takje dille. Er een streepje saus naast trekken en tot slot de gebakken tarbotfilet op het streepje saus schikken.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

menu van de maand 06 2013
Vorig Voorgerecht:
Asperges met gerookte zalm, Maltaisesaus en rucola

Volgend Voorgerecht:
Sardientjes-pecorino-quinoa-paprika

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |