Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Tartaar van rivierkreeft met rundcarpaccio


Klaargemaakt op: 09/05/2014

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1000 gram staarten van rivierkreeftjes
– 32 sneetjes rundcarpaccio
– 160 gram parmezaanse kaas
– 2 groene appelen
– 160 gram rucola
– 2 sjalot
– 2 citroenen of limoenen
– 40 sprieten verse bieslook
– 8 takjes verse dragon
– 4 eetlepels cocktailsaus
– 4 scheutjes notenolie of fijne olijfolie
– peper
– fleur de sel

 

Bereiding:

Hak de rivierkreeftstaartjes grof met een scherp kokmes en doe ze in een ruime mengschaal.
Snipper de sjalot, de dragon en de bieslook superfijn en doe ze bij de stukken rivierkreeft.
Schep een weinig cocktailsaus in de mengschaal, voeg een scheutje vers citroensap toe, proef en kruid met wat peper en zout.
Leg telkens 2 lapjes rundvlees in kruisvorm over elkaar en kruid met wat peper en zout.
Lepel een portie tartaar van rivierkreeftjes in het midden , vouw de lapjes rundvlees één voor één over de vulling zodat je telkens een mooi pakketje krijgt.
Spoel de appel en snij de ongeschilde vrucht in fijne julienne.
Meng de blaadjes rucola samen met de appel en bedruppel met een beetje notenolie en balsamico, kruid met een beetje zwarte peper en een snuifje zout.
Leg op elk bordje een pakketje, strooi op het vlees wat fleur de sel en druppel wat fijne olijfolie over en rond, schik een toefje sla bovenop en werk af met enkele schilfers parmezaanse kaas.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 05 2014
Vorig Voorgerecht:
Pladijs – paling – La Chouffe – Kriek Lindemans – spinazie – zurke

Volgend Voorgerecht:
Bouillabaisse met roggewangetjes-Sint-Jakobsvrucht-lotte-hondshaai

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |