Aantal personen: 26
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 3.2 kg kalfshaasje
– pakje roomboter
– 1/2 knolselder
– enkele stengels bleekselder (zonder nerven)
– 1 kleine butternut pompoen
– 12 geblancheerde lasagne vellen
– 1 busseltje lente uitjes
– 78 kleine zuurdesemtoastjes
– 2 kleine blikjes wilde kappertjes
– jonge basilicumblaadjes
Tonijnmayonaise:
– 1 blikje tonijn
– 50 g eidooier
– 1 koffielepel mosterd
– scheutje Cabarnet Sauvignon azijn
– 5 dl arachideolie
– 1 eetlepel Mascarpone
Balsamico vinaigrette:
– 6 eetlepels oude Balsamico azijn
– 18 eetlepels olijfolie
Crunch:
– 200 g geroosterde pompoenpitten
– grof zeezout
Bereiding:
Maak eerst de tonijnmayonaise : Mix de tonijn glad met de eidooiers,mosterd,pe/zo en azijn tot je een dikke mayonaise krijgt. Voeg 1 lepel mascarpone toe.
Snij de helft van de knolselder in fijne julienne evenals de pompoen en de selder. Marineer deze julienne groentjes met pe/zo en de balsamico vinaigrette. Verdeel elk pastavel in gelijke delen en rol er de groentjes in op.
Snij de rest van de knolselder in dunne schijfjes en snij er kleine rondjes uit , marineer deze op dezelfde manier als de julienne groentjes.
Snij het groen van de lente uitjes in lange dunne sliertjes en leg ze in ijswater, zo krullen ze op.
Maal de geroosterde pompoenpitten in een blender en kruid met grof zeezout.
Bak de Kalfshaas aan in wat roomboter, kleur hem rondom en gaar verder in een voorverwarmde oven van 140° gedurende zo’n 15 minuten. Laat afkoelen en snij in fijne schijfjes.
Bordschikking:
Garneer bord met enkele schijfjes kalfshaas, de tonijnmayonaise, de groenterolletjes, enkele kappertjes, de rondjes knolselder, de zuurdesem toastjes, de lente ui krulletjes en de crunch van pompoenpitten.
Serveer hier een lekkere witte wijn bij.