Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Garnalentajine met saffraan, gember en venkel


Klaargemaakt op: 06/09/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 turks brood
– Olijfolie
– 40 scampi
– 2 uien
– 2 teentjes look
– 25 gram verse gember , fijngehakt
– snuifje saffraandraadjes
– 1 à 2 theelepels gerookte paprikapoeder
– 1 blik tomaten uitgelekt
– 1 bosje koriander
– 1 theelepel suiker
– 4 venkelknollen, reinigen en fijngesneden

 

Bereiding:

Reinig de scampi en ontdoe van darmkanaal. Bak ze in enkele eetlepels olijfolie en schep ze uit de tajine. Roer de ui en knoflook door de hete olie en laat kort fruiten, voeg paprikapoeder en tomaten toe samen met de helft van de kruiden de suiker, en kruid af met peper en zout. Laat het geheel een 10-tal minuutjes sudderen met het deksel op de tajine. Stoom ondertussen de venkel in 5 minuten beetgaar. Bak vervolgens de gestoomde venkel in een pan goudbruin, kruiden met peper en zout. Schep de scampi door de saus en verdeel de venkel er bij.
Snijd het brood in stukken, wrijf het in met wat lookolie en bak krokant in de oven, verdeel er het scampi mengsel er op en garneer met de rest van de verse kruiden.

Aperitief : Lambrusco


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Praline van asperges en makreelmousse

Volgend Aperitiefhapje:
Parmahapje met duo van meloengranité en roquette-olie

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |