Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 turks brood
– Olijfolie
– 40 scampi
– 2 uien
– 2 teentjes look
– 25 gram verse gember , fijngehakt
– snuifje saffraandraadjes
– 1 à 2 theelepels gerookte paprikapoeder
– 1 blik tomaten uitgelekt
– 1 bosje koriander
– 1 theelepel suiker
– 4 venkelknollen, reinigen en fijngesneden
Bereiding:
Reinig de scampi en ontdoe van darmkanaal. Bak ze in enkele eetlepels olijfolie en schep ze uit de tajine. Roer de ui en knoflook door de hete olie en laat kort fruiten, voeg paprikapoeder en tomaten toe samen met de helft van de kruiden de suiker, en kruid af met peper en zout. Laat het geheel een 10-tal minuutjes sudderen met het deksel op de tajine. Stoom ondertussen de venkel in 5 minuten beetgaar. Bak vervolgens de gestoomde venkel in een pan goudbruin, kruiden met peper en zout. Schep de scampi door de saus en verdeel de venkel er bij.
Snijd het brood in stukken, wrijf het in met wat lookolie en bak krokant in de oven, verdeel er het scampi mengsel er op en garneer met de rest van de verse kruiden.
Aperitief : Lambrusco