Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 konijnenrugfilets
– 3 uien
– 4 sjalotten
– wildfond
– 2 donkere Grimbergen
– tijm
– laurier
– basilicum
– peso
– bakboter
– rucola
– gepelde okkernoten
– geroosterde pijnboompitten
– rozijntjes
– half zongedroogde tomaten
– peterselie
– gebakken spekjes
– babywitloof
– krielaardappeltjes
– balsamicoazijn
– notenolie
– preischeutjes
Bereiding:
Filets aanbakken met bakboter en wat olijfolie. Kruiden met tijm, laurier en peper en zout en laat wat rusten. Stoof de ajuin en sjalotten aan in gepaste kom en voeg er de filets aan toe, overgieten met Grimbergen en wildfond en laat 25 minuten sudderen, regelmatig overgieten met de saus. Hou warm.
Kook de krielaardappeltjes beetgaar, snij ze in kwartjes, besprenkel met wat olijfolie en afkruiden met verse tijm en wat zout.
Meng de gewassen rucola met de zongedroogde tomaatjes, de basilicum, de kruiden en voeg het mengsel balsamico-azijn en de notenolie toe. Werk af met rozijntjes, pijnboompitten en de okkernoten. Beëindig met de peterselie en het babywitloof.
Bordschikking:
Snij de filets in schuine stukjes en plaats op het bord.
Nappeer met de gemonteerde saus.
Plaats het torentje notensla ernaast en voeg wat limoensap toe.
Werk af met enkele krielaardappeltjes en bestrooi met verse tijm.
Wijnkeuze: Rioja