Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Hoofdgerecht vlees

Kip – gamba – cashewnoten – babymaïs – mie – limoen – koriander


Klaargemaakt op: 06/09/2013

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 kg kipfilet (in plakjes versneden van 1 cm dikte
– 32 gamba’s (1 om te pellen – 1 volledige voor garnituur)
– 24 babymaïs (gekookt en in 4 gesneden)
– 1 gele, 1 groene en 1 rode paprika (schillen en in plakjes)
– 200 gram shiitake
– 300 gram cashewnoten
– 200 gram sojascheuten
– 2 grote Spaanse uien (in lamellen gesneden)
– 2 wortelen (in stukken van 3 cm gesneden en daarna in julienne gesneden)
– 2 dl gevogeltebouillon

Marinade:
– 8 teentjes gehakte look
– 2 eetlepels koriander
– 2 eetlepels rietsuiker
– 2 eetlepels vissaus (Nam Pla)
– 2 eetlepels sojasaus
– sap van 4 limoenen
– 4 eetlepels zonnebloemolie
– 1 eetlepel gekneusde zwarte peper

Garnituur:
– 1 bundel lente-ui
– verse korianderblaadjes
– 750 gram rijstnoedels
– plantaardige olie (arachideolie – een weinig sesamolie)
– 3 eetlepels oestersaus
– 1 eetlepel zoete sojasaus

Bereiding:

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onmiddellijk onder koud water.
Versnijd de kipfilet in stukken. Mix alle ingrediënten voor de marinade en leg de versneden kippenfilets in de marinade. Laat zeker 2 uur marineren.
Bak de cashewnoten kort in wat olie tot ze beginnen te bruinen.
Verhit 3 eetlepels olie in de hete wok, doe er de kip bij en roerbak gedurende 1 minuut, tot het vlees halfgaar is. Voeg alle versneden groenten toe (behalve de sojascheuten) samen met de bouillon en roerbak verder gedurende 30 seconden. Voeg er dan de gepelde en van het darmkanaal ontdane gamba’s bij en doe er tot slot de sausjes bij en laat nog zachtjes verder bakken tot de kip gaar is. Meng de cashewnoten onder de bereiding samen met de sojascheuten en haal van het vuur.
Bak de volledige gamba’s in een mengsel van olie en sambal oelek ( of verse pikante pepertjes).
Verwarm de mie in een weinig bouillon (met inbegrip van een klein beetje sesamolie) in de wok.

Bordschikking:

Schep een lepel van het mengsel in een diep bord. Zorg er voor dat iedereen een gamba heeft en enkele stukjes kip. Werk verder af met een weinig gekookte mie en een gebakken gamba. Garneer het bord met verse korianderblaadjes, gesnipperde lente-ui en eventueel met een bloemetje.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2013
Vorig Hoofdgerecht vlees:
Runderfilet met peper Provencaalse ratatouille en aardappeltjes met ossenstaart

Volgend Hoofdgerecht vlees:
Konijnenrugfilet – frisse notensla – kruidige patatjes

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |