Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
Vanillemousse:
– 625 gram eierdooier
– 625 gram suiker
– 1000 gr melk
– 1000 gram room
– 5 vanillestokjes, opengesneden (laten trekken in opgewarmd melk/room mengsel)
– 20 blaadjes gelatine
Aardbeienmousse:
– 625 gram eierdooier
– 500 gram suiker
– 500 gram melk
– 500 gram room
– 20 blaadjes gelatine
– 1125 gram halfopgeklopte room
– 1000 gram aardbeienpuree
– sap van limoenen
Amandelbiscuit met vanille:
– 625 gram amandelpoeder
– 100 gram bloem
– 560 gram eiwit
– 525 gram suiker
– 10 vanillestokjes, uitgeschraapt
Aardbeiensorbet:
– 15 gram bloementhee
– 300 ml suikerwater ( 1/2 water, 1/2 suiker)
– 1 liter verse aardbeienpuree, gezeefd
Voor de afwerking:
Diverse soorten aardbeien
Bereiding:
Vanillemousse: Sla de eierdooier met de suiker tot ruban. Warm de melk op met de room en de vanille. Meng met de eierdooier suikermengsel en laat binden tot een temperatuur van 83°C. Voeg de blaadjes geweekte gelatine toe en laat de vanillemousse afkoelen tot kamertemperatuur.
Aardbeienmousse: Sla de eierdooier met de suiker tot ruban. Warm de melk op met de room. Meng met het eierdooier suikermengsel en laat binden tot een temperatuur van 83°C. Voeg de blaadjes geweekte gelatine toe en laat de mousse afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dan de room, de aardbeienpuree en het limoensap toe en verdeel in de vormen.
Amandelbiscuit met vanille: Meng het amandelpoeder en de bloem. Klop meringue van het eiwit met de suiker en de vanille. Spatel hier het amandelpoeder bloemmengsel door. Bak deze homogene massa gedurende 10 minuten af op 180° C.
Aardbeiensorbet: Laat de thee trekken in het lauwe suikerwater. Zeef en voeg bij de aardbeienpuree. Draai af in sorbetmachine.
Dresseer het dessert. Werk eventueel af met rode vruchten en een klassieke crumble.