Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 2 grote koolbladeren
– 1 eetlepel amandelolie
– 1 lamsrugfilet
– 1 theelepel ras-el-hanout
– 100 gram gedroogde abrikozen
– 1 eetlepel abrikozenazijn
– 4 eetlepels sinaasappelsap
– 1 eetlepel abrikozenmarmelade
– 1/2 theelepel amandelolie
– 50 gram pecannoten
– 1 eetlepel amandelolie
– kurkuma
– kerriepoeder
Bereiding:
Blancheer de koolbladeren kort in licht gezouten water (nog krokant). Haal de harde kern uit de bladeren en snij ze bij zodat ze even lang zijn als de lamsfilet. Strijk het ingerolde pakketje in met de amandelolie. Bak kort aan en laat verder garen in een voorverwarmde oven van 125 °C.
Karamelliseer de suiker lichtjes in een steelpan. Voeg de resterende ingrediënten toe en kook tot het stroperig wordt. Voeg de versneden gedroogde abrikozen toe aan de siroop en breng het geheel aan de kook. Laat afkoelen. Verhit de pecannoten in de amandelolie, een beetje water en wat suiker tot ze gekaramelliseerd zijn.
Versnijdt de gebakken lamsfilet in sneetjes van 1 cm en garneer met de abrikozen, pecannoten en zuring.