Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Baklavasigaren met sinaasappel en ijs


Klaargemaakt op: 04/09/2015

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Voor 40 sigaren

– 12 appelsienen ( + vijf a zes extra voor de versiering)
– 5 volle eetlepels sinaasappelmarmelade
– 5 tl vanille extract
– 15 vellen filodeeg
– 500 gram geklaarde boter
– 20 gram pistachenoten ( + extra voor onder ijs )

Sinaasappelsiroop :
– 450 gram suiker
– 300 ml water
– 6 kardemonpeulen
– 1 kaneelstokje
– reep schil sinaasappel
– 3/4 tl oranjebloesemwater

Oranjebloesemijs :
basisbereiding vanilleroomijs maar voeg op 2 liter bereiding 150 ml oranjebloesem toe.

 

 

Bereiding:

Breng middelgrote kom water aan de kook en doe sinaasappels erin,bedek met bakpapier en zet klein bordje op om sinaasappels onder water te houden. Laag vuur 1 uur koken.
Giet af en laat afkoelen. Snijd in dikke plakken en verwijder pitten, doe in foodprocessor en maal tot fijne puree.
Knijp in theedoek zoveel mogelijk vocht uit . Roer marmelade en vanille door. Doe in spuitzak met spuitmond 1cm
Oven 150 graden . Leg filodeeg op werkvlak en bestrijk met geklaarde boter, leg rest filodeeg erop en telkens met boter bestrijken. Snijd in rechthoeken en vul met sinaasappelbereiding. Zorg dat alle lucht eruit is. Bak 25 minuten, verhoog naar 160 graden en bak nog tien minuten.

Sinaasappelsiroop :
Alles in pan behalve oranjebloesemwater en verhit, breng aan kook en zet vuur lager en laat 5 min koken. Haal van vuur en voeg oranjebloesemwater bij. Afkoelen

Werk af met sinaasappelstukjes en pistachenootjes

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 09 2015
Vorig Nagerecht:
Soepje van rood fruit met struise witte, hangop-yoghurt en lavendelsorbet

Volgend Nagerecht:
Engelse crème, gebakken mango, ananassorbet en panna cotta

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |