Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 120 scampi ( 6 /persoon)
– 20 dunne sneden gerookt spek
– uien
– look (veel !!)
– 500 gram rucolasla
– 1 gekrulde frisee-sla
– bieslook
Vinaigrette:
– notenolie
– witte balsamico
– olijfolie
– mosterd
– 5 tomaten (gepeld en in een grove brunoise versneden)
– 5 zakjes mozarellakaas
– 4 eieren (eiwit)
– broodkruim
– vloeiende bloem
– basilicum
– 2 rode paprika’s
– 1 zakje geraspte parmezaanse kaas
– pijnboompitten
Bereiding:
Maak de pesto door de geroosterde pijnboompitten, de rode paprika’s, de gepelde teentjes look, de blaadjes basilicum en een deel van de geraspte Parmezaanse kaas samen met olijfolie te mixen tot een gladde vloeibare massa en kruid naar eigen smaak.
Mozarella in gelijke plakken snijden , door de vloeiende bloem halen, in eiwit en broodkruim dompelen en op het laatste moment in warme olijfolie bakken.
De vinaigrette maken door alle ingrediënten te mixen.
De scampi pellen . Bak nu de scampi in vrij veel olijfolie, samen met de look en de ajuin en kruid ze met pezo en cayennepeper.
Bordschikking:
Schik op een groot bord de sla in het midden met daarop de gemarineerde, warme mozarella en het spek (heel krokant gebakken of gedroogd in de oven).
Schik de scampi rond de sla en nappeer de sla met de vinaigrette waaraan de tomaten, in een grove brunoise versneden, zijn aan toegevoegd.
Versier vervolgens het bord met de vloeibare pesto.