Aantal personen: 12
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1,2 kg zeebaarsfilet op vel
– 3 sjalotten
– 1 appel
– 4 dl kokosmelk
– 2 dl gewone room
– 1 bot waterkers
– 12 mini maïs (jes)
– 2 eidooiers
– 6 aardappelen
– 1 blikje maïs
– kurkuma
– saffraan
Bereiding:
Het vel van de zeebaars kruiselings insnijden.
De zeebaars gedurende een 2-tal minuten pocheren in een groentebouillon waaraan de saffraan en de kurkuma wordt toegevoegd. Van het vuur halen en de vis erin laten.
De currysaus maken door de fijn gesnipperde sjalotten aan te stoven in olijfolie. Er nadien de geraspte appel aan toevoegen. Kruiden met het currypoeder en kleuren met de kurkuma. Bevochtigen met de kokosmelk en de room. Gedurende een 30-tal minuten laten inkoken en doorzeven. De aardappelen koken en er een smeuïge puree maken met een weinig olijfolie en de eierdooiers. Tot slot er de maïskorrels ondermengen. De mini maïsjes gaar koken in licht gezouten water met citroensap. Verticaal in twee of in vier verdelen. Tot slot de half gare vis uit het pocheervocht halen en goed afdrogen.
Bakken op de grillpan.
Bordschikking:
In het midden van het bord de maïspuree scheppen. Daarop een takje waterkers leggen en daarboven de gegrilde vis. De currysaus er rond gieten. Afwerken met nog een takje rode zuring en een mini maïsje.