Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 717 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (334)
    • Voorgerecht (116)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (28)
    • Nagerecht (115)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Voorgerecht

Puree van erwtjes met spek, gepocheerd ei en gebakken boschampignons


Klaargemaakt op: onbekend

Aantal personen: 12

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 2 kg erwtjes
– 700 gram gezouten spek, gesneden in plakjes
– 16 eieren
– 4 dl gevogeltebouillon
– 4 eetlepels gehakte peterselie
– 250 gr boter
– 3 uienringen, gefruit / persoon
– 1 kg mengeling van boschampignons (girolles, cèpes, morieltjes)
– pezo

 

Bereiding:

Kook de erwten gaar in kokend water. Pureer ze met de staafmixer, kruid met peper en zout en voeg er 200 gr boter aan toe. Bak het spek krokant aan.
Pocheer de eitjes in licht gezouten water met azijn. Schik de erwtenpuree in het midden van de borden in een ringetje, plaats er de gebakken boschampignons op en vervolgens het ei. Leg het spek eromheen.
Laat de gevogeltebouillon half inkoken. Voeg de peterselie toe.
Giet deze saus om de puree heen en leg rondom de gefruite uienringen.

 


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Vorig Voorgerecht:
Wortelslaatje met makreel en azijncaramel, salsa van rode biet en rode ui

Volgend Voorgerecht:
Gele zeebaars met maïspuree en een zacht Madrascurrysausje

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (334)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (28)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (115)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (116)

Laatste recepten

  • Schelvis met waterkers, risotto en zeekraal
  • Wilde zalm met hoisin, knolselder en soja
  • Braambes met pistache-ijs, Marshmellow en brickdeeg koekje
  • Dimsum van Kreeft schaaldierenbouillon wakamé enoki.
  • Simmental rund bbq style met wilde rijst en bloemkool.
  • Moelleux van chocolade.

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2023 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |