Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 8 rugfilets van wilde konijnen
– 5 dl vleesbouillon
– 8 eetlepels kweepeergelei
– 8 kruidnagels
– 1 citroen
– pesto (olijfolie, basilicum, look, pijnboompitten, parmezaanse kaas)
– 2 eetlepels boter
– 750 gram mengeling boschampignons
– 2 sjalottten (fijn snipperen)
– fijn gesnipperde bieslook
– peper en zout
Bereiding:
Maak eerst de pesto.
Verwijder de huid en vliezen en was de filets en dep ze droog. Strooi er peper en zout over. Snij ze in “enveloppe” en vul met de pesto.
Verhit de bouillon met de gelei en de kruidnagels en laat dit inkoken.
Braad de filets in een andere pan. Laat ze daarna in de ingekookte bouillon glijden.
Laat het vlees afgedekt nog ongeveer 5 min. verder stoven. Besprenkel nadien met het citroensap.
Versnijd in dunne sneetjes.
Bak de boschampignons in een mengsel van boter en olijfolie in een ruime pan.
Voeg op het laatst de fijn gesnipperde sjalot en de fijn gesnipperde bieslook toe.
Bordschikking:
Leg in het midden van het bord een hoopje van de boschampignons.
Leg het vlees er deels (of volledig) op en nappeer de saus er rond.