Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 32 kleine nieuwe aardappelen (ongeschild)
– 2 zachte geitenkaasjes
– 2 halfharde geitenkaasjes
– 320 gram harde geitenkaas
– 24 sneden pancetta
– 3 eiwitten
– 3 eetlepels vloeiende bloem
– 150 gram panko (Japans paneermeel)
– 8 gekonfijte tomaten
– 2 eetlepels bieslook
– 40 gram maanzaad
– postelein
– radijzen
– shiso
– 250 gram gemengde sla
– boter
– room
Vinaigrette:
– notenolie
– chorizo-olie
– tomatenstukjes
– bieslook
– rode wijnazijn
– zacht geitenkaasje
– fijn gemixte groene kruiden
– mierikswortelpasta
Bereiding:
De sneden pancetta laten drogen in de oven tot ze krokant zijn. Wij houden 16 sneetjes apart voor de bordschikking en de rest breken wij in stukjes.
De tomaten pellen (in kokende water gedurende 10 seconden en onmiddellijk afkoelen in ijskoud water) in vier snijden en ontdoen van pitten. Kruiden met peper en zeezout, een takje tijm, een gekneusd teentje look en een weinig suiker. Overgieten met olie en gedurende zeker 60 minuten laten konfijten in een matig warme oven 150 °C.
De aardappelen in de schil gaar koken. Er het bovenste hoedje afsnijden, er het binnenste uithalen en mengen met de in stukjes gesneden gekonfijte tomaten, de bieslook, de gedroogde en verkruimelde pancetta en de zachte geitenkaas. Bijkruiden met peper en zout. Smeuïg maken met boter en room.
De uitgeholde aardappelen opvullen met deze smeuïge geitenkaaspuree.
De harde geitenkaas in kubusjes versnijden en langs één zijde in een weinig olie duwen en vervolgens in het maanzaad doppen. De halfharde geitenkaas in dunne schijfjes versnijden en deze achtereenvolgens door de gekruide vloeiende bloem, de licht opgeklopte eiwitten en het panko-paneermeel halen. Voor opdienen frituren.
De vinaigrette maken met alle bestanddelen. De zachte geitenkaas op smaak brengen met de gemixte groene kruiden en mierikswortelpuree. De gemengde sla zeer fijn snijden.
Bordschikking:
In het midden van het bord een dun streepje maken met de fijn gesneden sla.
Hierop schikken wij twee opgevulde aardappelen, een sneetje pancetta en twee gefrituurde geitenkaassneetjes.
De stukjes harde geitenkaas worden er tussen geschikt en verder afgewerkt met een takje postelein en een weinig gesnipperde radijsjes en een stipje bewerkte zachte geitenkaas.