Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 4 aardappelen
– 2 doosjes ansjovis
– 100 gram mayonaise 50 gram yoghurt
– 1/2 teentje look (geperst)
– 1 koffielepel fijn gesnipperde bieslook
– 1 koffielepel fijn gesnipperde peterselie
– 1 koffielepel fijn gesnipperde kervel
– 1 koffielepel fijn gesnipperde sjalot
– 1 koffielepel fijn gesnipperde koriander
– 5 gram mierikswortelpuree
– enkele druppels citroensap
Groene kruiden:
– bieslook
– mizuna
– rucola
– postelein
– kervel
Bereiding:
Schil de aardappelen en maak er allemaal gelijke (uitsteekvormpje) aardappelwafeltjes van. Bak krokant (eventueel in 2 keer) en bestrooi lichtjes met zout.
Meng de mayonaise met de fijn gesnipperde kruiden, yoghurt, mierikswortelpuree, geperste look en enkele druppels citroensap.
Was de groene kruiden. Bewerk ze even met een weinig olijfolie en een beetje zout. Leg onderaan in het uitsteekvormpje een aardappelwafeltje, duw daarop de groene kruiden, leg er een stukje ansjovis op en werk af met een tweede wafeltje. Spuit enkele toefjes van de kruidenmayonaise ertegenaan.
Werk af met een takje groen.