Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Zalfje van butternutpompoen met sint-jakobsvruchten en breugelspek


Klaargemaakt op: 17/03/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 600    gram butternutpompoen, ongeschild en in stukken
– 30    gram water
– 1/2    koffielepel zout
– 1    koffielepel kurkumapoeder
– enkele takjes verse tijm
– 100    gram room
– 20     sint-jakobsvruchten
– 200    gram breugelspek
– bloem gekruid met peper en zout
– 2    eiwitten
– panko
– boter
– dille
– peper

 

Bereiding:

Doe de stukken butternutpompoen met het water en  de kruiden in een kookpot en laat op een zacht vuurtje gaar koken. Verwijder de takjes tijm en voeg de room toe.
Mix tot een zeer fijne zalf.
Wentel de sint-jakobsvruchten door de bloem, het eiwit en de panko. Bak ze vervolgens langs beide zijden goudbruin in de boter.

Bordschikking:
Breng op een klein vierkant bordje een torentje zalf, leg daarop een gebakken sint-jakobsnoot. Laat hiertegen een klein stukje breugelspek rusten. Werk  af met een takje dille.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 03 2017
Vorig Aperitiefhapje:
Cannelloni van rund met krab

Volgend Aperitiefhapje:
Aardappelchips met groene kruiden en kruidenmayonaise

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |