Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Gerookte zalm met zwarte sesam en verse groene kruiden


Klaargemaakt op: 21/04/2017

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 200    gram gerookte zalm
– 50    gram sesamzaad
– 4    radijsjes
– 2    potjes zure room
– 5    cl citroensap
– peper en zout

Groene kruiden:
– kervel
– platte peterselie
– kleine rode zuring
– kleine zuringblaadjes
– dille

Bereiding:

Snij dunne sneetjes van de gerookte zalm, versnijd daarna in vierkantjes of rechthoekjes. Dek de helft van zalmstukjes af en strooi over de andere helft het zwarte sesamzaad. Meng de zure room met het citroensap, kruid met peper en zout. Trek een streepje links en rechts op een aperitiefbordje, leg een hoopje kruiden in het midden en werk af met 2 stukjes gerookte zalm op de streepjes zure room. Werk af met enkele schijfjes radijs.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 04 2017
Vorig Aperitiefhapje:
Gemarineerde jonge makreel met groene quinoa en rozemarijn

Volgend Aperitiefhapje:
Aspergefrietjes en frisse aiolidip

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |