Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Aperitiefhapje

Kastanjesoep met cognac en truffelolie


Klaargemaakt op: 04/10/2013

Aantal personen: 20

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 1 rode ui
– 2 stengels groene selder
– 1 teen knoflook
– 1 el fijngehakte tijm
– 3 el boter
– 1/2 dl cognac
– 400 gram vacuüm verpakte kastanjes (of 1 blik ongezoete kastanjepuree)
– 6 dl groentebouillon
– 1 dl room
– 50 gram dooierzwammen
– takje tijm
– truffelolie
– pezo

Bereiding:

Hak de ui, selderij en knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en fruit de ui, selderij, knoflook en tijm. Doe er de kastanjes (of kastanjepuree) bij en laat even meestoven. Voeg de cognac toe en laat kort inkoken. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de groenten gaarkoken. Mix de soep met de room en kruid met peper en zout. Halveer de dooierzwammen en bak ze goudbruin in 1 eetlepel boter. Verdeel de soep over de glaasjes en werk af met de dooierzwammen, tijm en truffelolie.



Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 10 2013
Vorig Aperitiefhapje:
Pulpo met aardappel en Zhoug

Volgend Aperitiefhapje:
Witloof gevuld met chutney van gedroogde pruimen en nootjes, korst van gedroogde ham en geitenkaas.

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |