Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 1 rode ui
– 2 stengels groene selder
– 1 teen knoflook
– 1 el fijngehakte tijm
– 3 el boter
– 1/2 dl cognac
– 400 gram vacuüm verpakte kastanjes (of 1 blik ongezoete kastanjepuree)
– 6 dl groentebouillon
– 1 dl room
– 50 gram dooierzwammen
– takje tijm
– truffelolie
– pezo
– 2 stengels groene selder
– 1 teen knoflook
– 1 el fijngehakte tijm
– 3 el boter
– 1/2 dl cognac
– 400 gram vacuüm verpakte kastanjes (of 1 blik ongezoete kastanjepuree)
– 6 dl groentebouillon
– 1 dl room
– 50 gram dooierzwammen
– takje tijm
– truffelolie
– pezo
Bereiding:
Hak de ui, selderij en knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en fruit de ui, selderij, knoflook en tijm. Doe er de kastanjes (of kastanjepuree) bij en laat even meestoven. Voeg de cognac toe en laat kort inkoken. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de groenten gaarkoken. Mix de soep met de room en kruid met peper en zout. Halveer de dooierzwammen en bak ze goudbruin in 1 eetlepel boter. Verdeel de soep over de glaasjes en werk af met de dooierzwammen, tijm en truffelolie.