Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 600 gram butternutpompoen, ongeschild en in stukken
– 30 gram water
– 1/2 koffielepel zout
– 1 koffielepel kurkumapoeder
– enkele takjes verse tijm
– 100 gram room
– 20 sint-jakobsvruchten
– 200 gram breugelspek
– bloem gekruid met peper en zout
– 2 eiwitten
– panko
– boter
– dille
– peper
Bereiding:
Doe de stukken butternutpompoen met het water en de kruiden in een kookpot en laat op een zacht vuurtje gaar koken. Verwijder de takjes tijm en voeg de room toe.
Mix tot een zeer fijne zalf.
Wentel de sint-jakobsvruchten door de bloem, het eiwit en de panko. Bak ze vervolgens langs beide zijden goudbruin in de boter.
Bordschikking:
Breng op een klein vierkant bordje een torentje zalf, leg daarop een gebakken sint-jakobsnoot. Laat hiertegen een klein stukje breugelspek rusten. Werk af met een takje dille.