Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 kwartels
– 800 gram gemengd gehakt
– 3 kg aardappelen
– 500 gramhoeveboter
– 3 eieren
– 1 liter melk
– 125 cl room
– 1 potje graanmosterd
– 2 rode bietjes
– 60 kleine spruitjes
– 16 kleine stronkjes witloof
– 4 pakjes gemengde boschampignons.
Marinade:
– 4 el witte rozijntjes
– 5 el cognac ( laat 1 dagtrekken ) nadien afdeppen
Kruiding:
– verse salie
– peper en zout
– nootmuskaat
Bereiding:
Vul de kwartels met het gemengd gehakt en de gemarineerde rozijntjes( 3 à 4 rozijntjes/ kwartel ), kruiden naar keuze. Bak de kwartels bruin aan in een grote pan met hoeveboter.
Schik ze nadien in een ovenpan en dek ze af en hou warm in de oven ( 150 °C)
Deglaceer de pan met een scheut cognac en water. Voeg wat bouillon toe voorde smaak, en hou de saus warm.
Maak een smeuïge puree, kruid naar keuze en voeg op het laatste naar smaak enkele eetlepels graanmosterd toe en hou warm. Blancheer de spruitjes, en bak de champignons licht aan, de gekuiste kleine stronkjes witloof aanstoven tot ze licht aangebakken zijn.
Voor de millefeuille: snij fijne schilletjes van de rode biet en droog deze in de oven ( 120 °C ) een 5 tal / bord , dit kan best op voorhand gebeuren.
Bordschikking:
Leg de kwartel op een rechthoekig bord, dresseer dechampignons en de spruitjes samen met het kleine stronkje witloof op het bord, maak een millefeuille van gedroogde rode biet en de puree, nappeer met de saus en werk af met verse salie.