Aantal personen: 20
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– Lamskroontjes (1/2 per persoon)
– Daslook ( 1.5 busseltje)
– Tuinbonen (1 grote zak)
– Bloemetjes van Daslook (20x)
– Aardappelen voor puree
– Paarse wortelen (kleintjes , 1 per persoon)
– Scheutje porto
– Postelein (2 pakjes)
– Erwten (1 zakje)
– Ui
– wortel
– selder
– Hoeveboter (4 x)
– Mosterd
– Paneermeel
– Sjalot 3 stuks
– Scheut room
– Miso azijn
– Teentje look
– Busseltje wortelen
– Enkele sneetjes boerenbrood
Bereiding:
Kuis de lamskroontjes op en hou de parures apart.
Bak de parures aan in hete boter en laat goed korsten, voeg de fijngesnipperde ui, wortel, look en selder toe en blus met de porto, beetje rode wijn, beetje mosterd en wat bruine fond.
Laat rustig inkoken , zeef door. Breng op smaak en monteer met ijskoude boter.
Lamskroontjes aanbakken en kruiden met pe/zo.
Maak nu de persillade door de fijngesnipperde sjalot even aan te stoven in de helft van de boter, voeg het paneermeel , mosterd en fijngesnipperde daslook toe.
Meng goed tot een smeuïge “pâte”.
Smeer de aangebakken lamskroontjes in met de persillade en bak verder af in een voorverwarmde oven gedurende zo’n 10 à 15 min.
Schil de aardappelen, kook ze gaar en maak een smeuïge puree, stoof de postelein kort aan in wat boter en meng onder de aardappelen. Kruid af en hou warm.
Kook de tuinbonen gaar in gezouten water, en ontvlies de tuinbonen , stoof ze kort aan in wat boter net voor het opdienen. Kruid met peper en zout.
Schil de paarse en de gewone wortelen en snij ze recht af zodat je de puntjes kan mooi recht zetten op het bord. Kook ze beetgaar. Steek uit de rest van de paarse wortelen kleine bloemetje , en breng de azijn aan de kook. Voeg de wortel-bloemetjes toe en zet vuur af.
Reinig de erwtjes en kook ze beetgaar.
Smeer de rest van de persillade op het brood en bak krokant in de oven.
Hak fijn en gebruik om te garnieren.
Schik alles mooi op een bord.