Skip to content

Kookclub Al Dente

de receptensite!

We hebben 723 recepten in 10 catagorieën

  • Home
  • Over Ons
  • Recepten
    • Aperitief (2)
    • Aperitiefhapje (337)
    • Voorgerecht (117)
    • Hoofdgerecht vlees (93)
    • Hoofdgerecht vis (29)
    • Nagerecht (116)
    • Soep (7)
    • Saus (2)
    • Pasta (6)
    • Vegetarisch (12)
    • Menu’s van de maand
    • Keukentermen
    • Kijkkoken
    •  
  • Extra
  • Links
  • Contact
Nagerecht

Taartje met paddenstoelen en citroensorbet


Klaargemaakt op: 18/11/2016

Aantal personen: 16

Ingrediënten:

Ingrediënten:

– 16    vellen brickdeeg
– 250    gram morieltjes
– 250    gram shiitake
– 9 el verse basilicumpesto
– citroen
– limoen
– verse munt
– vloeibare rietsuiker
– limoensap
– citroensap
– zwarte peper
– 12    eieren
– 100    gram suiker
– verse basilicum
– 50 gr boter

 

Bereiding:

Basilicumpesto:
Mix verse basilicum met vloeibare suiker en vers limoensap.

Citroensorbet:
Zet een pannetje op een zacht vuurtje met het sap van de citroen en limoen, de suiker en de boter en warm op.
Klop de eieren los, voeg ze bij het citroenmengsel en breng aan de kook. Draai het vuur wat zachter en laat doorkoken tot er een binding ontstaat en je een crème-achtige structuur krijgt. Klop voortdurend om te voorkomen dat de crème aanbrandt.
Giet het mengsel in een kom en laat afkoelen in het vriesvak.
Snijd de brickdeeg in vierkantjes van 12 bij 12 cm. Kwast ze in met gesmolten boter en vouw elk vierkant in de lengte driedubbel. Verdeel wat pesto over het brickdeeg en beleg met plakjes paddenstoel. Kruid met zwarte peper en bak ze in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Dien op met citroensorbet, werk af met een takje munt en limoenzeste. Verdeel puntjes basilicumpesto over het bord.


Print/Deel dit recept

Print Friendly, PDF & Email
Share List

Menu van de maand 11 2016
Vorig Nagerecht:
Javanais van bladerdeeg-pompoen-ganache en frambozen

Volgend Nagerecht:
Citrus – speculaas – ijs – Yuzucrème

Pagina’s

  • Contact
  • Extra
  • Home
  • Links
  • Over Ons

Recepten

  • Aperitief (2)
  • Aperitiefhapje (337)
  • Extra (2)
  • Hoofdgerecht vis (29)
  • Hoofdgerecht vlees (93)
  • Nagerecht (116)
  • Pasta (6)
  • Saus (2)
  • Soep (7)
  • Vegetarisch (12)
  • Voorgerecht (117)

Laatste recepten

  • Tartelette – makreel – radijs – erwtjes
  • Flan van kippenlever-zoete aardappel
  • Sambalkoek-kreeft-feta
  • Baby Lotte – witte asperge – karnemelk – zalmeitjes – lamsoor – kokkels
  • Baby kreeft – groene asperge – risotto van aardappel met ham
  • Rabarber – chocolade – ijs van platte kaas

 

Licht aan/uitLicht aan/uit
  • Recepten archief menu’s van de maand
  • Recepten archief kijkkoken
| Inhoud en foto's © 2002 - 2025 Kookclub Al Dente |
| Credits: Linkpagina: Photo by Andy Chilton on Unsplash Contactpagina: Photo by Janko Ferlič on Unsplash |
| Theme Dyad ==> aangepast door Poppoll |
| Privacy verklaring |