Aantal personen: 16
Ingrediënten:
Ingrediënten:
– 16 vellen brickdeeg
– 250 gram morieltjes
– 250 gram shiitake
– 9 el verse basilicumpesto
– citroen
– limoen
– verse munt
– vloeibare rietsuiker
– limoensap
– citroensap
– zwarte peper
– 12 eieren
– 100 gram suiker
– verse basilicum
– 50 gr boter
Bereiding:
Basilicumpesto:
Mix verse basilicum met vloeibare suiker en vers limoensap.
Citroensorbet:
Zet een pannetje op een zacht vuurtje met het sap van de citroen en limoen, de suiker en de boter en warm op.
Klop de eieren los, voeg ze bij het citroenmengsel en breng aan de kook. Draai het vuur wat zachter en laat doorkoken tot er een binding ontstaat en je een crème-achtige structuur krijgt. Klop voortdurend om te voorkomen dat de crème aanbrandt.
Giet het mengsel in een kom en laat afkoelen in het vriesvak.
Snijd de brickdeeg in vierkantjes van 12 bij 12 cm. Kwast ze in met gesmolten boter en vouw elk vierkant in de lengte driedubbel. Verdeel wat pesto over het brickdeeg en beleg met plakjes paddenstoel. Kruid met zwarte peper en bak ze in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Dien op met citroensorbet, werk af met een takje munt en limoenzeste. Verdeel puntjes basilicumpesto over het bord.